Kaip išsirinkti kvapą jo nepauoščius arba kaip nebijoti pirkti žvakių, namų kvapų internetu

Alius Verumbickas

Kaip pirkti žvakes ar namų kvapus jų nepauoščius? Šis klausimas tikriausiai kyla daugeliui žmonių, bet žinot man tai niekada nebuvo kliūtis, visuomet pasikliauju nuojauta, aprašymais ir pirmiausia kvapo sudedamosioms dalims. 

Taip, kvapas – labai individualus ir kartais net sudėtingas kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Pagalvokim kiek laiko užima mėgstamų kvepalų atradimas, kiek reikia išbandyti, kiek reikia su tuo kvapu pabūti, kad pasakytum, jog tai mano kvapas. Pasirinkimą lemia keli faktoriai, tai pirmiausia mėgstamų kvapų natos, kurios atsiskleidžia ir mėgstamuose kvepaluose. Tikriausia supratote, kad tai ir padeda išsirinkti namų kvapus jų nepauoščius. Jeigu turite kelis mėgstamų kvepalų buteliukus, kuriuose dominuoja tabakas, oda, medis, tai ir namų kvapų pasirinkime šių kvapų natos dominuos, jeigu tarp mėgstamų kvepalų yra ir citrusinių vaisių, gėlių kvapų natų, tai ir namų kvapus rinksitės gaivius, lengvus, neįpareigojančius. 

Visuomet rinkdiemiesi kvapą namams, atkreipkite dėmesį į namų interjerą. Jeigu jis lengvas, neapkrautas, šviesus puikiai tiks gaivūs, citrusinių vaisių, gėlių aromatai. O namams, kurių interjeras sunkesnis, kuriame dominuoja medis, sunkūs baldai, tuomet rinkitės kvapus, kuriuose dominuoja medžio, odos, gintaro kvapų natos. 

Ir pagrindinis mano patarimas nemaišykite skirtingų kvapų, skirtinguose kambariuose, o rinktės kvapus iš tos pačios kvapų šeimos. Kvapai skirstomi į medienos, prieskonių, vaisių ir gėlių kategorijas. Taigi, visuose namuose turėtų dominuoti vienos kategorijos kvapai, pvz: vienam kambaryje tabakas ir medis, kitame - tabakas ir vanilė, dar kitame - oda ir medis ir pan. 

Kvapų pasirinkime svarbų vaidmenį atlieka ir kambarys, kuriam renkamas kvapas. Miegamajam tinka lengvi, raminantys kvapai, tokie kaip levanda, lotoso žiedas, jazminai, tambūre rekomenduoji stipresni kvapai, tokie kaip aštrus apelsinas, muskuass ir sandalmedis, oda ir medis. 

Ir niekada nebijokite parašyti man, visada patariu ir dar daugiau papasakoju apie visus kvapus ir žvakes. 



Senesnis įrašas